2D панорамско снимање

Панорамскиот апарат Green X обезбедува најпрецизни и висококвалитетни слики со техника на комбинирање, процесирање на снимките и акумулирано долгогодишно искуство во стоматолошката ртг дијагностика на Vatech. Тоа ја зголемува дијагностичката прецизност за подобрен план на терапија и нуди целосно задоволство на пациентот.

ОПЦИЈА INSIGHT PANO

Опцијата Insight Pano е оспособена да прави повеќеслојни панорамски слики, наречени Insight Pano, кои овозможуваат уникатен преглед во длабочина на поединечна точка (41 слоеви). Insight 2.0 е дополнителна надоградба која се користи во секционирани FOV слики и овозможува преглед исклучиво на пределот кој ви е неопходен за анализа.

СПЕЦИФИКАЦИЈА НА АПАРАТОТ И ЕКСПОЗИЦИЈА

Функција CT + Pano + Ceph + Model Scan
Фокусна точка 0.5 mm (IEC60336)
Видно поле 16×9 cm : 4×4, 5×5, 8×5, 8×8, 12×9, 16×9 cm
VOXEL големина 4×4 : 0.05 mm
5×5 : 0.08 mm / 0.12 mm
8×5 / 8×8 : 0.12 mm / 0.2 mm
12×9 / 16×9 : 0.2 mm / 0.3 mm
Време на скенирање PANO 4.0 sec / 14.1 sec
CEPH 1.9 sec / 4.9 sec
CBCT 2.9 sec / 9.0 sec
GRAY SCALE 14 Bit
Волтажа на тубата / Струјa 60 – 99 kVp / 4 – 16 mA

ДИЈАГНОЗАТА ЈА ПРАВИМЕ ЛЕСНА И ЕФИКАСНА
СО ПОМОШ НА РАЗЛИЧНИ МОДЕЛИ НА СНИМАЊЕ

Bitewing Mode (снимање во загриз)
TMJ Mode (снимање на темпоромандибуларен зглоб – ТМЗ)

ЦЕНА: 800 денари

ЗАКАЖЕТЕ ДЕНЕС